Nordnorsk Marinesenter Tirsdagsserien Race 8


Dramatisk avslutning på NNMS-tirsdagsserien denne våren!

Løypevalget denne tirsdagen var to rundinger babord rundt Svartoksen med en tur til bøye 1 ved moloen imellom. Værmeldingen sa rundt 7 m/s fra sørvest.

Tre deltagende båter i klasse 1 og 4 båter i klasse 2. Allerede ved avslutningen av første krysslegget kom den første tegninga av hvordan seilasen skulle bli. En mørk horisont gav varsel om en byge og vinden i forkant kom rimelig kontant. 25 kt i støytan borte ved Eholmen.  Så bølger og mye vind ut mot Lille Svartoksen.

De færreste våget å heise større seil på lensen inn mot bøye 1.

De første båtene i mål hadde akterenden vel innafor moloen da de to gjenstående deltakerne får smake effekten av seilasens tredje runde med vind og byger. Tredje siste båt i mål tutla mot mållinja med skarve 13 kt på displayet, men merket vindskiftet noen meter før slutt. De to resterende båtene hadde tatt sjansen på å heise større seil og fikk begge etter hvert problemer. Lærke kom seg inn i smulere vann og fikk ordnet opp i krøll og vaser, værre var det for Muligheten som har tre måneder på land foran seg nå i sommer.

Heldigvis gikk alt bra med skipper og mannskap som kom fra det i alle fall uten fysiske skader.

Klasse 1: 1 plass «Spleis» og Bernt Aanonsen.

Klasse 2:; 1 plass «Vilja» og Olav Taraldsen, 2.plass «Vinna» og Helge Andreassen, 3 plass «Ego» og Hege Kvalnes.

Tirsdagskomiteen takker alle som har deltatt i vårsesongen og ønsker dere velkommen igjen til høsten. Vi håper det igjen vil blir rom for å ha med seg mer mannskap om bord og at det blir mulig å samles etterpå slik vi er vant til.