Landegodeseilasen og seilingens dag 2018, vi seilte inn kr 4000 til TV-aksjonen


Det er ikke det helt store å innby til åpen båt når regnet sildrer ned hele tida, så Seilingsdag ble mer en hyggelig samling for allerede ivrige seilere. Men til Landegode seilasen stilte flere nye opp og fikk prøve seiling for første gang. Og det ble en bra debut med regn på meste parten av seilinga, kulings vind og godt med bølger.6 skippere stilte opp for å seile, men en fikk ikke mannskap og stilte på annen båt så ble det 5 til start. Starten gikk på indre havn mellom Luftfartstilsynets bygg og det hvite mønet ved sildeolje fabrikken. Vi runda Lille og Store Svartoksen om babord og la kursen om Breigrunnen og fikk en flott sløre legg, slør også tilbake til Lille Svartoksen og lens med spridde seil innover til mål i Moloåpninga. Spleis var først inne og vant seilasen med Lucille og Julie på de neste plassene.

Årets TV-aksjon støtter Kirkens bymisjon. Og etter seilasen møtes vi i deres lokaler her i Bodø. Det ble servert etiopisk mat, kaker og kaffe og vi hørte om arbeidet som de driver, Jobb1, med jobbmuligheter for de som ikke har noe fast, med butikk hvor de som trenger det kan «handle» gratis, med sykkelverksted og kafeteriaen som er møte sted og for mange som ellers faller utenfor. Bymisjonen har også gitt jobbmulighet til grupper som er her uten oppholds og arbeidstillatelse, men som likevel ikke kan sendes ut. Det ble ca kr 4000 til aksjonen som ikke er før i oktober. Da blir det nye muligheter til å støtte et godt arbeid.