Finale i Tirsdagsserien


Så var det klart for avslutning på årets Tirsdagsserie i Bodø. Noen sammenlagtplasseringer var allerede klare men det og en potensielt frisk seilas skremte ikke 5 båter fra å stille til start. Vinden stod fra sørøst og varslet ymtet om alt fra spakning til 15 knop i kveldinga og perioder med 30 knopp og kast opp i 40. Ikke ulikt været de siste dagene hvor kraftige høydevinder har dannet bølgeskyer fra fjellene innlands. Når de slår ned til havnivå blir det utfordrende.

Med lensestart fra moloen gikk løypa ut til Breigrunnen for styrbord runding. Som forventet friskna det på utover Røssøyleia og derfra skulle det skjæres opp på skarpt slør mot runding fulgt av ny lens til Lille Svartoksen. Etter styrbord runding der gikk det på kryss til målgang i moloåpningen.

Det ble god fart i hele løypa og behov for reving av seil. Kraftigste vind over dekk nevnt i ettertid var vel ca 38 knop. Dette ble ikke helt udramatisk og da snakker vi ikke bare om noen gode broacher. Norte fikk skadet forseilet underveis, mens Inua fikk trøbbel med seil ved rundinga av Lille Svartoksen. De unngikk så vidt holmen men fikk ikke inn forseilet. Returen måtte skje for motor til havn med en ublid skjebne for seilet.

I den lille klassen ble det så DNF på Inua, Norte på 2. plass og Spleis på 1. Så hadde jo Bernt øvd på disse forholdene i timesvis under Fjordomseilingen i helga. I den store klassen vant Vinna foran Julie.

Nok en gang takk for kake og applaus til alle som deltok en frisk kveld.

Sail Race resultater 03.10.17

Siden dette var siste regatta i serien har vi også en offisiell resultatliste sammenlagt å presentere:

I den lille klassen hadde 4 båter 9 tellende seilaser eller mer:

  1. 10 poeng Caro II (8 seiere og en 2. plass – gratulerer!)
  2. 15 poeng Spleis
  3. 19 poeng Lucille
  4. 24 poeng Sofie

I den store klassen hadde 4 båter 9 tellende seilaser eller mer:

  1. 09 poeng Ziggy (9 seiere – imponerende og stor gratulasjon!)
  2. 17 poeng Vinna
  3. 22 poeng Vilja
  4. 23 poeng S/Y Julie

Sail Race sammenlagte resultater

Da gjenstår bare nattseilasen 10. Oktober og Sjyvotten 3. juledag av aktivitetsplanens regattaer – men kanskje kommer et initiativ om lørdagsseiling utover høsten til en seilforening nær deg…