Idyllisk tirsdagsregatta


Det var en nydelig og varm høstkveld med fin bris fra øst og sola lavt på himmelen i vest. Vi prøvde å legge en løype der en kunne nyte kvelden til fulle. Første runding var Store Svartoksen babord. Det gav en fint spinnakerlegg fra starten ved moloen. Neste var skarp slør Fiskegrunnen og så kryss opp mot Breigrunnen nede på Salta som skulle rundes babord. De som hadde greid å pakke om spinnaker satte denne på det korte legget ned tilbake til Fiskegrunnen som denne gangen skulle rundes styrbord.  Løpet fortsatte mot Lille Svartoksen før det ble rein kryss mot mål.

Julie stilte med spinnaker for første gang og seiler nå med riktig rating i forhold til klasseinndelingen.  På alle tidligere seilaser har de seilt med rating uten spinnaker som skulle tilsi den minste klassen. Klasseinndeling er etter rating med sinnaker selv om en har det eller ikke.

Spleis vant den minste klassen med god margin til neste båt som var Lucille. Deretter kom Inua, Norte og Sofie.

I den største klassen var det Vilja som tok seieren foran Vinna og ZIggy. Valkyrjen på fjerde, Julie på femte og Nirvana på sjette.