Sommerlig bris i september gav fine forhold


Det ble en fin dag på havet for de ti båtene som stilte til start i dagens tirsdagsregatta. Atten grader og fin bris er ikke hverdagskost i september.  Løypa ble satt for å utnytte kvelden maksimalt. Dessverre er det ikke så ofte vi seiler på nordsida, men i dagens regatta åpnet det gode været for en slik løype.

Starten var på Langstranda, fritt løp opp til Løpsholmen som ble rundet styrbord, så Kalvholmgrunnen styrbord. Disse to rundingspunktene er ikke i oversiktskartet vårt så det er kanskje ikke så mange som vet hvor spesielt sistnevnte ligger. Kalvholmgrunnen ligger en halv nautisk mil nordvest av Løp havn og er et rundingspunkt som bør brukes ved anledning. Så bar det ned Hjartøysundet og babord runding Lille Hjartøya før målgang i Moloåpningen.

Vinden lå på fra 4 m/s fra øst i startområdet, men vind på 6-7 m/s og flere rosser opp mot 10 m/s på nordsida . Det byr på utfordringer for de som heiste gennakere/spinnakere. I løpet opp mot Løpsholmen og ned i Hjartøysundet kunne en bruke slike seil.

I dag vare den Embla og skipper Ola Sakshaug som vant den store klassen foran Vinna. Dette er første seier i tirsdagsserien for Embla. Vi gratulerer!

I den minste klassen vant Caro II med fattige fem sekunder på Norte.