Frisk vind fra nordøst gav fin seiling i årets Væran Rundt


Væran Rundt 2012 ble et vellykket arrangement med 16 påmeldte båter totalt og to båter i tillegg. Det var god bør over fjorden og ute på Helligvær var alt lagt til rette for en fin dag og kveld. Lærke med skipper Kai Linda vant Lys klassen foran Inua og Don’t Panic. I tur var det Mås med skipper Per Saupstad som vant foran Havhesten og Sofie.

Den sure nordvinden ville ikke gi seg på lørdagskvelden – så den planlagte vannballong-krigen måtte dessverre avlyses.

Vedtak på skippermøtet om ny linje for målgang ble ikke fanget opp av alle og dette førte til at to båter i regattaklassen beklageligvis avsluttet løpet litt vel tidlig. Fiskesuppen smakte som forventet fortreffelig og som forventet var det umulig å lure til seg oppskriften.

Det er svært gledelig å se at BSF virkelig favner bredden. Marthe og Tobias fikk prisen for Årets Rookie med sin First 22. Det ryktes allerede at det snart blir en større båt… Roar Eikeland med Norte ble dagens helt da han seilte storrunden alene.

På søndag startet bare tre av båtene i regattaklassen – Lerke, Inua og Dont Panic. Det var diskusjoner rundt avkortning av løpet da værmeldinga meldte usle 3ms inn mot Bodø. Avkortning ble det ikke og vinden holdt.

Turklassen hadde silkeføre med vinddreining inn mot Nyholmssundet – så fikk vi seilt litt på kryss også.

Premieutdeling blir på tirsdagen etter tirsdagsseilasen, sånn ca. kl 20 på Molostua.

Premiene var sponset av Ortocare Nordland, Biltema og Bokstavfabrikken

110613 Olav