Nordnorsk Marinesenter tirsdag 12.05 – sånn var det!


Så var vi endelig i gang med tirsdagsserien – sponset av Nordnorsk Marinesenter. Første race 05.05 ble avlyst på grunn av vær, men i dag var det en flott – om enn variabel og rossete – vind. Og pinadø slapp vi å møte ei eneste snøbyge under seilasen (som jeg la merke til i strevet), bare i havn rett før og ei stund etter.

Banen er beskrevet lenger ned. 6 båter startet i klasse 2 singlehanded, slett ikke verst. Vilja, Lucille, Spleis, Sofie, Embla (ikke Ola’s Embla fra 2015 – 2017, ny deltager!) og Chill startet på kryss utover til Lille Svartoksen. Noe motsjø og etter sigende opp mot 12 m/s over dekk (8 – 9 m/s sann vind) på det meste. High density winter wind, godt med krenging observert. Undertegnede har ikke vindmåler men stoler på andre skippere sine rapporter.

Det gikk unna for de fleste utover, personlig finner jeg det utfordrende med ei vannloppe uten autopilot eller fungerende rorlås. Særs konservativ seiling kan jeg påstå, et par forsøk på å sette fokka på Chill upwind ga to gode broach som uten tørrdrakt ville medført umiddelbar DNF av mentale grunner.

Spinnakersetting shorthanded var uaktuelt for samtlige båter så medvindsleggen var jo bare nydelig inn til moloen igjen. Neste skarpe slør til Langdragan var noe kortere enn første motvindslegg og ikke fullt så utsatt for bølgene – så var det bare fløteseilas aktenfor tvers til mål før hver enkelt gikk til sitt.

Digitalt «skippermøte» så ut til å fungere – på VHF’en var det en god del støy på komiteens transmisjoner, det får vi se om kan forbedres. Forøvrig er komiteen særs godt fornøyd med registrering og skipper’s rapport i form av bilder/MMS, bare en båt brukte «gamlemåten».

Verdt å merke seg om du ikke allerede er klar over det: i 2020 er det helt nytt at målebrevet har en shorthanded rating uten spinnaker. Det betyr at komiteen diktatorisk vil sette denne ratingen for de som i år ikke har løst ut nytt målebrev. Mottagelig for argumentasjon? Ja.

Resultatlista viser en viss kniving om toppen av pallen, og vi må gratulere Gunnar / Sofie som på korrigert tid slo Olav / Vilja med knappe 45 sekunder. De øvrige fra plass nr. 3 og nedover med større sprik ble Lucille, Spleis, Chill og Embla.

I år har vi begynt å teste nye trackere – se replay:
https://tacktracker.com/cloud/regattas/show/725465209/1

Start ved Moloen (starter på land i dag).
Starter overett med bøye 2 danner startlinja.
Bøye 1 er ytre begrensning av linja.

Babord runding nr. 16 Lille Svartoksen.

Babord runding bøye 1 ved Moloen / Rundholmen.

Babord runding bøye 10 Langdragan.

Mållinje bøye 2 overett med 3 runde vinduer vertikalt i fasade Breivika Brygge (som før). Må passeres med bøye 1 på babord.

Lytt på kanal 72 kl. 17:30. Banen leses opp og eventuelle endringer opplyses.

Les seilingsbestemmelsene. De finner du på her på nettsiden.

God seilas!

Kartet er fra 2015 foreløpig men stemmer fremdeles.