Seilsportsligaen 2019


Planene for Seilsportsligaen 2019 er lagt – og Bodø er med i Eliteserien!

Seilsportsligaen startet for fullt i Norge i 2016 etter at det ble avholdt kvalifiseringsseilaser i 2015 der 15 lag kvalifiserte seg til Eliteserien og 15 lag til 1. divisjon. Ligaformatet er inspirert av Deutsche Segel Bundesliga som ble startet i Tyskland i 2013. Nå seiles det seilsportsligaer i over 21 land, og i 2018 deltok over 300 seilforeninger i en nasjonal seilsportsliga. 

Det seiles fleetrace som varer i 12–15 minutter i heat med fem båter slik at alle lagene har fått seilt en gang når tre heat er gjennomført. Da er en «flight» fullført, og målet i løpet av et stevne er å få gjennomført 14 flighter. Hvem som seiler mot hvem i hvert heat er forhåndstrukket.  All dømming skjer direkte på vannet.