Fjordomseiling 2018 nærmer seg


Det beste med at seilsesongen 2018 snart er over for de fleste av oss er at det nå snart er på tide å dra ut på fjordomseiling igjen.

Plan A er start fredag 28. September kl. 10:00 på Bodø havn, og så seiler vi til Bolga. Turen er ca 40 nautiske mil. Her vil det være mulig å møtes på kroa for felles hygge når vi har fått fortøyd båtene.

Lørdag seiler vi videre til Myken, en tur på ca. 20 nautiske mil. Her er det mulig å ta seg en rundtur på øya hvor det er fint terreng å gå i. Vi kan muligens ta en tur ut på fyret, eller vi kan dra på omvisning på destilleriet som er verdens nordligste whiskydestilleri. Forutsatt at vi er flere enn 10 deltakere vil vi også kunne møtes på Bruket Bord & Bar for en 3-retters utpå kvelden.

Søndag er det retur tilbake til Bodø. Distansen er ca. 55 nautiske mil, og får vi sørvesten vil det gå radig unna.

I år blir det fjerde gangen vi arrangerer Fjordomseiling. På de foregående 3 turene har vi 2 ganger endret den planlagte ruten på grunn av været. Det kan også skje i år, noe som betyr at plan B trer i kraft. Mer om plan B lengre ned. Vi må få vite når Bruket Bord & Bar må ha en bekreftelse fra oss på om vi kommer og hvor mange vi blir. De er forståelig nok neppe interessert i å sitte der med alle ingrediensene som skal til for å lage et bedre måltid til en flokk sultne seilere som ikke dukker opp. Hvis værmeldingen noen dager før avreise ikke ser særlig lovende ut kan vi fortsatt planlegge på tur til Myken, men at vi tar dagens måltid om bord i båtene før vi møtes i en eller annen båt, eller i baren hvis den holder åpent for oss.

Plan B vil være at vi på avreisedagen tar en felles gjennomgang av været som er meldt de nærmeste dagene, og hvor det vil være mest fornuftig å dra. Fjordomseiling blir det uansett.

Har du båt, men mangler mannskap, eller du har lyst til å være med men mangler båt bør det allikevel være mulig å bli med på tur. På Facebook har vi et arrangement som heter Fjordomseilingen 2018. Her er det mulig å melde sin interesse, evt. søke etter mannskap eller en båt som kan ha plass til flere.

Fra 2017: