RAMSALT tirsdag 15.05 – har du (ikke) sett på seiling…


Muligens satt NOR 2018 ennå i kroppen på mange seilere så det møtte bare 3 til start i stor klasse og 4 til start i liten klasse i dag. Eller var det kanskje tåka?

Starten gikk mellom grønnstaken og starter på land ved Langstranda og ruta var Toftebøen babord, Lille Svartoksen babord og vanlig målgang.

Vinden var fin og nordlig men ikke helt jevn i styrke. Når det i tillegg skulle navigeres med plotter og kompass i stedet for visuelle referanser til land vil nok trackingen være et interessant skue. God utkikk fikk prioritet 1 siden vi beveget oss i skipsleia både i Nyholmsundet og nordover samt i Svartoksleia og delvis Røssøyleia.

For oss på SY Julie må det sies å ha vært en fantastisk seilas og en meget spesiell naturopplevelse. Vi seilte hele Hjartøysundet med spinnaker uten å se land ved inngangen eller nedover sundet. Første landkjenning ble Innstranda på Store Hjartøy!

Kryssen til Toftebøen var fin og med god vind så lenge man holdt seg opp mot Lille Hjartøya og åpningen av Nyholmsundet. Utfor Siriskjær kom nok vinden fra begge sider av Store Hjartøya og skapte noen stille felt. Vi rundet Lille Svartoksen og stod mot byen, fikk noen rare vindskift og stilla – for etterhvert å oppdage at vi en kort stund var på vei vestover igjen…

I liten klasse vant Spleis foran Lucille og så Norte, Bimbo brøt underveis. I stor klasse vant Ziggy foran Vilja og SY Julie.

Resultater her.