Tirsdagsserien tilspisser seg sammenlagt


Dagens regatta var forespeilet vind fra sørøst – greit nok – men også en viss usikkerhet om det skulle blåse mye eller ei. For å få ei løype som skulle ligne mest mulig på pølsebane med lange nok legg til at det var overkommelig ble løypa lensestart ved moloen, babord runding Lille Svartoksen, babord runding stake Langstranda, babord runding bøye ved Siriskjær, babord runding stake Langstranda og målgang som vanlig.

Dette ga fine lenselegg med spinnaker og gennaker og kryss på returen om ikke med så mange slag. I liten klasse startet 6 båter og i stor klasse 5. Vinden var til tider frisk, så noen broacher ble observert – og kryssen bikka 20 knop over dekk.

I den lille klassen stakk ikke overraskende Caro II av med seieren foran Spleis og Lucille med omtrent minuttet mellom hver båt. Ea var tett på 3. plassen bare 21 sekunder bak mens Inua var 9 sekunder bak der igjen. Norte ble nummer 6 etter en lang regattapause, hyggelig å ha Roar med igjen.

I den store klassen viste J/80 at de behersker tildels mye vind også. Ziggy slo SWAI med 19 sekunder, deretter med god margin til Vinna, Julie og Nirvana.

Sammenlagt i den lille klassen har nok Caro II sikret seg seieren med 10 poeng – det vil si 8 førsteplasser og en andreplass. De kan altså ha god sjanse til å komme ned i 9 poeng som betyr kun seire… Grattis! Spenningen står mellom Lucille, Sofie og Spleis som kjemper innbitt om de neste plasseringene. Alle disse har begynt å stryke de dårligste plasseringene, så det er helt åpent. Ea er også en joker her hvis de stiller på alle de siste regattaene og gjør gode plasseringer – selv om det på papiret er langt frem.

I den store klassen er Ziggy like suveren som Caro II. Med 7 førsteplasser så langt har de god margin til ytterligere å øke forspranget til kobbelet som halser bak. Selv om Julie har andreplassen i dag og har begynt å stryke så må nok rederiet innse at Vinna som neste gang kan begynne å stryke 14 – poengere kan kommer til passere neste tirsdag. Men innbyrdes resultat mellom disse to båtene på tampen kan bli avgjørende, men her skal også Vilja (som heller ikke har begynt å stryke) være med. De øvrige i klassen har nok for få deltagelser til å hevde seg sammenlagt selv med gode enkeltresultater.

Sammenlagtresultater fra SailRace