Fin-fine forhold på tirsdag


Det blåste ikke mye før skippermøtet men sola skinte og havet så innbydende ut. Komiteen gamblet på at den lille vinden stod seg og la ei relativt lang løype. Starten gikk ved moloen, babord Lille Svartoksen, babord Breigrunnen og i mål. Med nordlig vind fra 20 grader ble det slørestart med vind fra 70 grader relativt ned mot første runding. De fleste heiste spinnaker/gennaker og jibbet før legget ned mot Breigrunnen.

Den svake vinden en time før start var økt til jevne 3 m/s i startområdet. Etterhvert så vi både 5 og 6 m/s og den lange løypa ble ikke så lang.

Det startet 12 båter jevnt fordelt på to klasser. I den minste klassen vant Caro II foran Lucille mens i den største vant Ziggy foran Vilja. Kanskje ikke så overraskende vinnere, men det var ikke mange sekunder mellom de to første båtene i begge klasser. En dårlig start eller et dårlig slag er ofte mer en nok til at en blir straffet i dette selskapet.