Rapport fra Væran rundt


Resultatene fra Væran Rundt 2017 er klare.

Vi kan gratulere BSF J/80 med skipper Iver Sten Gustavsen og mannskap Bjørn Atle Bakkefjell, Lars Rønhaug Pettersen og Tobias Kjær Halden (første etappe) med seieren. De fikk til slutt god margin til Lucille på andre plass. Tett bak Lucille kom Valkyrjen, Dolce Vita, Hyperborea og Ea.

Fullstendig liste ligger på Sailrace/Væran Rundt 2017.

Her er etappe resultater:

Race 1 Lørdag:
https://www.sailracesystem.no/regatta…

Race 2 Søndag:
https://www.sailracesystem.no/regatta…

For mange av deltagerne startet Væran Rundt allerede fredag ettermiddag. På Brygge B i Rønvik Havn pakket barnefamiliene seg inn i båtene, og koste seg i kveldssolen etter at det hadde blitt stille i lugarene.

Lørdag var det meldt lett bris fra øst i Bodø, og svak nordavind ute på sjøen. Dette viste seg å holde stikk, og med den alltid hjelpsomme Gunnar Koch som starter kom alle båtene seg vel ut av moloåpninga, rett etter at Moskenes ferga rundet inn fra Nyholmsundet.

Den varme østavinden ga oss platt lens mot Steinsvær, noe som favoriserte spinnakerbåtene, og Valkyrjen og Vinna klarte å få noen meter på resten av feltet. Rett før Steinsvær skiftet vinden brått over til nordlig, og de som hadde trent på raskt nedtak av lenseseil angret nok ikke. Den nordlige vinden ga fin slørevind helt til Helligvær og jevne forhold til alle. Dette ga seg utslag i meget tett resultatliste etter første dag, med hele 6 båter innenfor 4 minutter omregnet tid etter en seilas på 3 – 3,5 timer. Dolce Vita ledet så vidt foran Vinna og BSF.

Etter ankomst Sørvær og en del justering av bryggeplasser kom shortser, fiskestenger og solkrem frem. Ofte hørt fra ungene var « Æ har napp, æ træng hjelp!! Butikken åpnet etter hvert og fikk god omsetning fra isdisken.

Kl. 1800 startet fellesprogrammet med premieutdeling og resultatservice på Helsehuset. Vi må rette en stor takk til næringslivet i Bodø som rundhåndet har sponset premier av høy kvalitet. Siden dette er en barnevennlig seilas ble det også fordelt premier til alle under 18 år, godt tilpasset alder og behov.
Tradisjonen tro ble det servert nydelig fiskesuppe til de voksne og pølser til barna, etterfulgt av kaker og kaffe. Kjempetakk til Isabell og Rebekka fra Fleinvær som hadde laget all den gode maten og stelt i stand for oss.

Tilbake i båtene ble mange sittende lenge oppe for å nyte vindstille, midnattssol og godt selskap.

Søndag våknet deltagerne opp til lettskyet vær og en bris fra øst som stilnet av. Ved den opprinnelige starten var det ingen vind. Komiteen tok derfor avgjørelsen om å flytte starten til Kvitingan sørøst for Helligvær.

Da den utsatte starten gikk kl. 1130 blåste det nok til at all kom seg flott avgårde på en skarp slør. BSF satte raskt genaker, og klarte etter hvert å dra ifra de andre båtene. Nesten alle valgte å runde nord for Ytre Langtaren, men så delte feltet seg i to. BSF ble fulgt av Valkyrjen og Hyperborea mot Nyholmsundet, mens resten av båtene skar sørover i sønnavinden og gikk sør av Hjartøyene. Etter hvert stilnet det av, men båtene som valgte Nyholmsundet fikk mest trykk i seilene og hadde kortere vei å gå. BSF som nå hadde opparbeidet seg en god ledelse på Valkyrjen krysset mållinjen først og fikk en klar seier i race 2. Caro II og Lucille fikk de neste plassene.

Premieutdeling ble foretatt etter tirsdagsseilasen 13.06.

Facebook bildealbum