Ni båter seilte i varierende vind


Tirsdagsserien fortsetter med fin vind og klarvær. Enda er ikke alle klare til å seile, den kalde våren får ta noe av skylda. Ni båter startet og det er en mer enn første tirsdag.

Seilerne opplevde variable forhold med vekslende vind. Det store bildet var at inne ved land og nede på Salta blåste det østlig vind og ut mot Hjertøya var det mere nordøst.  I brytningen mellom disse vindretningen kunne en tjene mye på å slå på vindskiftene. Var en ikke våken her kunne en tape mye. Vindstyrken varierte mellom 2 0g 6 m/s.

Løypa startet utenfor jernstaken på Langstranda på en kryss opp mot moloen der vi rundet babord på bøye 2 inn ved land. Deretter var det Siriskjær babord, Breigrunnen styrbord, Lille Svartoksen styrbord og i mål. Det ble en god kombinasjon av lense-, kryss- og slørelegg. Mange jibbet spinnakeren på Siriskjær men når de møtte østavinden etter Langdragan måtte den ned.

Vinnerne ble Caro II foran Sofie i den minste klassen og Swai foran Vinna i den største klassen.

Vi håper nå på varmere vær og med det flere båter klare på startlinja neste tirsdag.