Serieåpning


Så var vi i gang – første runde av Tirsdagsserien 2017 gikk fra start ved moloen via babord runding Lille Svartoksen, babord runding jernstaken ved Langstranda (det nye som erstatter grønnstaken), babord runding bøye ved Siriskjær og så målgang ved moloen.

Vinden varierte noe i området vest til nordvest og holdt seg godt under 10 knop. Starten gikk greit for begge klasser, men noe rustne mannskap kunne vel spores – et par situasjoner der båt med rett til veien måtte vike samt 3 tjuvstarter i stor klasse sier vel sitt…

Det ble med ett slag opp mot første merket fulgt av platt lens mot Langstranda. Så kryss med ett slag igjen til Siriskjær fulgt av relativt platt igjen mot mål. Det ble god anledning til fintrimming og opp- og nedtak av seil underveis.

Flere båter ble observert på land hos Jakhelln før start, så 3 båter deltok i den lille klassen – Sofie, Spleis og Anemone fullførte i denne rekkefølgen. I den store klassen seilte 5 båter og rekkefølgen fra topp ble Ziggy, Vinna, Vilja, Julie og Havløye. Ingen tette fighter denne gangen, så her har mange litt fintuning å gå på.

Prisen for årets nykommer går til SY Julie (Dufour 34 E Performance) med mannskap Tom, Jens Petter, Ola og Rolf. Som bildet viser kan man finne alt mulig slags fargerike ting i en ukjent seilgarderobe.