Fin lettvindsseilas


En lett bris fra nord gav fin seilas i dag. Til start stilte 11 båter, 4 i den minste klassen og 7 i den største. Starten gikk på utsiden av jernstanga på Langstranda mot bøye 1 ved moloen.

Da vi ikke har noen ytre begrensningsbøye her må vi stole på at alle holder seg innenfor 40-50 meter fra jernstanga. Jo lengre ut en starter, jo lettere kryss får båtene. Det er en stor fristelse for skipperne.  Det å starte på innsiden av jernstanga vurderes til for trangt da det ligger noen plastrør i veien når en seiler nordøstover mot moloen.

Etter bøye 1 ble det et fint spinnakerlegg ned til Langdragan, som ble rundet babord. Deretter opp til jernstanga på Langstranda, også den babord. Så fulgte  et «pølselegg» opp til Eholmen og tilbake, før en kunne seile i mål.

Vinden varierte noe men lå mellom  1,5 og 3 m/s det meste av seilasen.

Vinnerne er gamle kjenninger på resultatlisten. Caro II foran Lucille i den minste klassen. Ziggy foran Vinna i den største klassen.