Sesongstart – Sjyvotten 2016 i 2017


Ja, hva skal man si – når 2016 sesongens siste regatta ble 2017 sesongens første? Tenker Sjyvotten 01.01.1017 tilskrives 2016 siden det vel skal være en Sjyvotten jula 2017 også…

Romjula var preget av MYE vind og vel spenstige seilforhold. Komiteen var tidlig ute og flyttet regattaen fra tradisjonelle 3. juledag til søndag 01. januar 2017. De makrometeorologiske kunnskapene må overgå både DNMI og Storm AS, her var det altså timet en godværsdag 31.12 for å klargjøre båt og nydelig seilvær på første dagen i 2017. Ser for oss Morten og Vibeke studere lavtrykk og deres baner 26.12 og ta bestemmelsen…

Det stilte hele 7 båter til start fra indre havn (NOR – startlinja) hvor det ble et kryss ut til Lille Svartoksen babord runding og deretter romme kurser ned til Breigrunnen og opp til Røssøyleia. Derfra var det platt og lite vind til målgang i moloåpningen – men før det lå vinden og varierte mellom 8 og 10 m/s sånn cirka. Ingen varslede snøbyger kom inn før kaffen var drukket etter regattaen og derved heller ikke de temporære vindøkninger fra nord.

Lucille tok en klar seier foran Sofie og Spleis etter drøye en og en halv times seilas. De andre båtene som deltok var Ea, Embla, Raptus og Inua.

Resultater finner du her. (Siden NORLYS tok nyttårsferie fant vi ikke mange ratinger uten spinnaker – som jo ikke var tillatt brukt – det er derfor hentet ratinger fra tirsdagsserien med spinnaker for alle båter (unntatt Raptus som meldte inn rating uten). Har ikke betydning for rekkefølgen).

RaceQs tracking finner du her. (fungerer ikke i alle nettlesere eller på pad).

Foto: Tom Antonsen