Jevn avslutning i Tirsdagsserien


I den lille klassen lå Caro II godt an til å vinne sammenlagt allerede før seilasen – å delta skulle være nok siden dette var den niende starten deres. Det ble førsteplass igjen, og med 7 sånne, en andreplass og en DNF slo de Norte på andreplass med god margin. Norte på sin side slo Spleis med tre knappe poeng som i sin tur var bare ett poeng før Lucille. Deretter fulgte Sofie som den siste med 9 starter og deretter de med færre starter og desto mindre sjanse til å hevde seg –  EA, Don’t Panic, Anemone, Emma og Inua.

Men i kveldens runde vant altså Caro II foran EA og Spleis.

I den store klassen var Ziggy med sin tiende start i samme situasjon som Caro II – å fullføre skulle holde til sammenlagtseier. Ziggy tok førsteplassen og derved også sammenlagtseieren med god margin til Vilja som igjen hadde god margin til Embla på tredje. Vinna kom ett fattig poeng bak Embla sammenlagt og det var denne siste seilasen som ble avgjørende – først av disse to ville ta tredjeplassen. Deretter fulgte Havløye og Ashiki av de med 9 starter eller mer (med samme poengsum – Havløye vinner duellen med flest seiere). Swai, Vakyrjen, Baba Yaga, BSF, Nirvana og Nerthuz ble de som ikke fikk 9 starter og derved havnet langt ned.

I kveldens runde vant Ziggy foran Embla og Vinna.

I plenum på kaffemøtet ble det en kort diskusjon om ingen eller manglende lanterneføring. Uansett regler og regelbrudd – disse må være i orden for å delta nå på høsten.

Dessverre ble det enda en grunnberøring igjen i regattasammenheng – den tredje i høst. To av de har vært ved runding av merke samtidig med seilhåndtering, så det kan jo alle merke seg som en risiko – begge var også ved Hausen. I den siste i kveld var to båter involvert under sjøveisreglene. De to andre involverte bare en båt.

Årets resultater ligger her.

110412 Bernt