SWAI Bodø Singlehanded 2016 overstått


Årets største utfordring for skippere ble avviklet i fint vær og med gode vindforhold. Siden skuta føres alene kan ingen skylde på mannskapet denne gangen om det ikke gikk veien…

Det stilte totalt 16 båter til start fordelt på to NOR rating klasser med spinnaker og en uten. Gledelig at El Torres og El Dorado tok turen fra Lofoten (hva mere de tok kan du se i resultatlista).

Løypa gikk fra lensestart ved moloen, ut til Einarsholman i vest med en god spinnakerlegg og ned til Breigrunnen på kryss. Her bød fallende sjø og sterk strøm ved grunnen på endel utfordringer for flere. Videre opp til Hausen som siste runding før mål i Moloåpningen. Beklageligvis ble det en grunnstøting på Hausen, men foreløpige indikasjoner tyder på at det ikke ble store skader. Båten skal på land, så får eier svaret deretter.

I NOR rating klasse 1 (lavest rating) stakk Ziggy og Kai Linde av med seieren foran Lucille / Harry Nilsen og Ea / Morten Leiknes.

Roar Bårdsen i El Dorado snappa førsteplassen foran Vilja / Olav Taraldsen og Valkyrjen / Håkon Gustavsen i klasse 2.

I klassen uten spinnaker ble det nok en Lofotseier til Trond Danielsen i El Torres foran Ashiki / Svein Tenggren og Aiolos / Arne Linchausen.

Premieutdeling med god mat, drikke og Americas Cup på En Kopp fullførte en flott dag. At Roar og Trond kom seg av gårde i rett tid søndag var også bra, på søndags kveld hadde Leknes flyplass over 60 knop i vindkastene…