Milde tirsdagsvinder


I dag så det ut fra værmeldingen tidligere ut til at vi skulle ræk oss rundt i Tirsdagsserien – YR proklamerte først 0 – 1 m/s vind. Heldigvis ble det ikke så gærnt, og nordøsten som kom på ettermiddagen stod seg med en sommerlig bris og flott skumring.

Løypa gikk med start ved grønnstaken utfor Langstranda – litt uvant med at styrbord halser var nokså parallellt med startlinja. Mange båter i den store klassen som lå tett på for å skjære litt opp over linja på starttida.

Derfra gikk det til babord runding på bøye 1 etter et kryss, fulgt av lenselegg og spinnakere til topps mot Lille Svartoksen babord runding. Nytt kryss via grønnstaken til mål.

I den lille klassen var Caro II igjen nokså suveren foran Don’t Panic på 2. og Lucille på 3. – kun 6 sekunder bak Don’t Panic… 4. plassen til Norte hadde 1!!! sekunds margin til Spleis på 5.

I den store klassen var J/80’ene suverene med Ziggy på 1. og BSF – båten på 2. Så var det et hopp på nesten 10 minutter ned til Embla på 3., Vinna på 4., Ashiki på 5. og Baba Yaga på 6.

Sammenlagt med de som har 9 seilaser i lille klassen leder nå Norte foran Spleis og Lucille på delt andreplass. Caro II har 6 seire på 6 deltagelser, men med to seilaser igjen vil de ikke nå 9 tellende – men veldig bra seilt!

Sammenlagt i stor klasse leder Vilja (9 seilaser) foran Ziggy (8 seilaser) og Embla (12 seilaser). Vinna har 8 seilaser på fjerde plass og rykker nok godt opp poengmessig med en seilas til. SWAI på femte har 7 seilaser og dermed også mulighet til å klatre godt hvis de deltar de to siste tirsdagene og får 9 tellende.

tirsdag-200916