Væran Rundt 2016


Bodø Seilforening inviterer til regattaen Væran Rundt 28. – 29. mai 2016.

Starten går lørdag 28. mai kl. 1000, og det blir overnatting på Helligvær med aktiviteter for barna, felles middag og sosialt samvær. Butikken vil åpne noen timer spesielt for oss. Det blir resultatservice og trekning av premier. Søndag fortsetter regattaen og seiler hjem til Bodø. Det kan leies hytter for overnatting.

Det vil tradisjonen tro bli 2 klasser. Regattaklasse med NOR-rating og full runde rundt Væran, og turklasse med tidtaking direkte til Helligvær. Båter med barn til og med 12 år får fratrekk i rating. Seilingsbestemmelser vil bli publisert snart.

Om Væran Rundt.

Væran rundt er en regatta med lang historikk. Den ble arrangert første gang i 1995 (?), og ble i begynnelsen seilt i en etappe fra Bodø rundt Kjærvær, Givær, Helligvær, opp til Karlsøyvær og med målgang i Bodø. Før NOR regattaen kom ble den regnet som den største utfordringen i løpet av sesongen for Bodø seilerne.

Etter NOR regattaens inntog endret regattaen form, med sosialt samvær på Helsehuset på Helligvær som ett høydepunkt. Hjemmelaget fiskesuppe servert av lokale krefter med sterk tilknytning til Redningsselskapet står på programmet. Regattaen har ett spesielt fokus på barnefamilier, med aktiviteter for barn og fratrekk i handikapp.

For de som ønsker en lengre seilas, er Væran Rundt en flott utfordring, med totaldistanse på ca 55 NM.  Ivrige regattaseilere har mulighet til å konkurrere i en lengre seilas med fullt mannskap.

Væran Rundt 06-070609