Lucille og Swai vant årets tirsdagsserie


Skrevet av: Bernt Aanonsen (29.10.13)

Men jeg synes det var litt for galt at det ikke ble skrevet litt om siste seilas og den spennende kampen om å vinne sammenlagten. I begge klassene ble den siste seilasen avgjørende for resultatet. I minste klasse ledet Caro II med et poeng på Lucille. Lucille hadde en tredjeplass å stryke og kunne dermed få 3 poeng mer, Caro II kunne ved å vinne stryke en 4. plass.

I største klassen var stillinga helt likt mellom Norte og Swai, men Swai hadde en tredjeplass å stryke, mens Norte hadde en andreplass. Dvs at Norte måtte vinne seilasen og ha Swai  to plasser bak seg.

Siste seilas var lagt opp med gunder start. Det blåste godt og seilasen ble lagt opp etter en tabell for mellom 8-12 m/s. Det blåste fra Vest.  Løpet gikk fra moloen/Breivika med styrbord runding av Lille Svartoksen, Grønnstaken på Langstranda, startbøyen, bøyen på Langdragan, Grønnstaken igjen og så til mål.

Swai var suverene denne kvelden og kom først inn av alle båtene, Aiolos fulgte og i den største klassen ble Spleis nr 3. Så ble det Swai som kunne gå hjem igjen fra premieutdelinga sist lørdag med vandrepokalen. Men skipper Remi lot et mannskapene få pynte med den denne vinteren. Som god skikk i seilinga ble det også premie til nummer 2 Norte og 3 Spleis.

I den minste klassen var Lucille suveren, fulgt av Inua og så Sofie. Caro II stilte ikke på seilasen. Så ble det seier for Lucille i hele serien, Caro II fikk andre plassen og Sofie 3.

I tirsdagslotteriet vant Tora gratis oppsett på Aric båt & MC. Mens Baga Yaga og Ami vant hver sin bok gitt av DNC.

Vi har arrangert 16 tirsdagsseilaser, gjennomsnittlig 12 båter har deltatt hver gang. 14 på det meste og 9 på det minste.  24 forskjellige båter har deltatt til sammen 185 ganger. Det er færre forskjellige båter enn tidligere år, men de som er med er ivrigere så den totale deltakelsen er omtrent som de seineste årene. Komiteen takker for seg.

Du finner resultatene fra tirsdagene  her.

premier Bodø