Lærke og Baba Yaga vant Bodø Singelhand 2013


18 båter med kun skipper ombord stilte til start i Bodø Singelhanded 2013. Løpet var lagt fra moloen til Einarsholmen  til Breigrunnen til Einarsholmen igjen og til mål i moloåpninga i Bodø alle rundinger om babord. Et løp på omlag 24 nm. Starten gikk kl 10:30 for de med laveste rating og et kvarter senere for de med høyest. 10 båter i første start og 8 i andre. Det ble en fin kryss utover i en lett bris. Vind retninga skifta en del og  førte til vekslende tap og gevinst ut over. Da Einarsholmen var rundet hadde vinden løyet og  de fleste fikk opp spinnakerne. Jeg tror det er få regattaer jeg har seilt med så høy andel spinnakere. Noe som også klart lønte seg. Vinden stilna ytterlig under denne legget og løpet ble forkortet. Etter Breigrunnen var det bare å seile rett til mål. Maksimaltida ble senere utvidet fra kl 18 til 19. Dette var det bare en båt som ikke klarte.

Baba Yaga med skipper Oddgeir Strømsnes  var første båt i mål etter 5 timer 58 minutter og 39 sekunders seiling tett fulgt av Swai/Remi Rasmussen. Og dette ble også rekkefølgen i klassen med høyest rating etter korrigering. Acho Alai ble nummer  tre i klassen. Acho Alai med skipper Allan Eriksen hadde seilt helt fra Svolvær for å være med på seilasen.

Rapunselmed Kenneth Lauritsen  kom først inn av båtene i klassen med lavest rating, men måtte se seg slått av Lærke/Kai Linde når det var gjort korigering etter rating. Her ble Anemone/Karl Martin Brattli  nummer tre.

De fleste var inne da det var gått 7 1/2 time,

Sola skinte og det var som en sommerdag på fjorden. Da kryssen var unnagjort ute ved Einarsholmen og Spinnakeren var kommet opp måte en hive genser og seilbukse av. Da var det  t-skjorte som gjaldt.

Å seile singelhanded er en ny opplevelse i Bodø og byr på utfordringer som en ikke har tatt før. De fleste skippere har andre som gjør jobben for seg på framdekket. Nå må en gjøre det selv. I den lette vinden bød det ikke på problemer.  Men jeg var glad at jeg hadde øvd litt kvelden før. Noe jeg ikke var alene om, flere båter var utpå.

Takk til Remi, Jim og Per for initiativ og gjennomføring. Hyggelig lag på «En kopp» med premieutdeling avsluttet en flott regatta dag.

Resultatet finner du her

Bodø Single Handed 2013