Svært varierende forhold i Bodø


Vi hadde all slags vær denne tirsdagen. Vind opp i 12 m/s på det meste og ned i 4 m/s, som da føltes som vindstille, på det minste. Retninga skifta fra SV-V etter som styrken varierte. Dette regnet tett i en eling og sola skinte og varme kort tid etter. Både yr og storm hadde meldt stiv kuling og regn så det var begrensa med båter som stilte til start: 4 i stor klasse og 6 i liten.

Løpet var lagt som en bane, men dessverre ble det bare et legg ut på kryss og ingen platt lens legg. Men slik kan det bli når en seiler på faste merker og såpass variasjon i vindretning.

Løpet gikk med start ved Moloen, til Lille Svartoksen(16), til grønnstake Langstranda (4), til startbøye(1), til  Lille Svartoksen(16),og  til  mål ved Breivika brygge.

Det ble tett i begge klassene mellom de tre beste båtene. I den store klassen skilte bare det bare 8 sekunder båt en og to mens førstebåten var bare et halvt minutt foran. I liten klasse skilte 1 min 20 mellom 1 og 3. Dessverre ble det gjort en feilutregning på resultatet for stor klasse da dette ble lest opp på Molostua. Vinner av stor klasse var Spleis, Norte på andre og Swai på tredje. I liten klasse var rekkefølgen Lærke, Caro II, Tora.

Bodø Ten – Sing var på plass igjen i går med kaker, vafler og kaffe og vi hadde ei flott samling etterpå på Molostua.

210813 Bernt