Varierende vindforhold på siste tirsdagsregatta


Fem båter stilte til start i Svolvær. Helge Hamnes med HR 42 var med for første gang og tok like godt seieren. Båten regnes ikke akkurat som noe skarpskodd regattabåt, men med fornuftige veivalg vant de med relativt klar margin. Båten har ikke rating og resultat er satt ut fra en foreløpig tildelt rating. Turen ned mot rundingsmerke ble lens og alle båtene seilte med spinnaker / gennaker.

Retur til mål ble noe annerledes da vinden varierte veldig på retning. I løpet av kort tid var båtene spredd over et stort område og seilte i mange forskjellige retninger. Det så lenge ut for at ingen skulle nå maksimaltid, men Flugt VII nådde vinden som kom ut Austnesfjorden og rakk det akkurat.

Bildet viser El Dorado for spinnaker forrige tirsdag.

120613 El Dorado