Frisk gunderseilas


I dagens tirsdag var det duket for gunderstart, noe som betyr at første båt i mål vinner og at båtene starter ut fra NOR Rating. Det ble estimert vind på i underkant av 8 m/s mens det ble noe mer. Starten gikk ved grønnstaken på Langstranda, runding bøye 1 ved moloen og så ned til Breigrunnen. Deretter var det Lille Svartoksen og rett i mål.

Med vind fra nord på 9-11 m/s betydde det mye kryss. På det lange legget fra moloen og ned til grønnstaken var det derimot forhold for spinnaker. Det blåste skikkelig friskt ved moloen og det var bare Tora og Victoria som satte spinnaker etter runding. Victoria fikk problemer og valgte å plukke ned. Swai heiste etterhvert da det ble noe roligere ved Langstranda.

Fritia startet først og ledet lenge men Caro II greide å seile forbi på siste krysslegg fra Lille Svartoksen og til mål. Nok en seier for Caro II og andreplass på Fritia.

I den store klassen ledet Emma fra start til mål og var aldri truet. Skipper Øystein Nystad og mannskap behersket forholdene bra og vartet opp med god seiling i dag.

Swai kom på andre etter å ha seilt forbi halve feltet.

270813 Olav