Sjyvotter til Spleis


I dag seilte 5 båter romjulsseilasen Sjyvotten. En noe bygete østavind som varierte mellom laber bris i havna til en god liten kuling sør ved Langdragan, var forholdene en skulle seile i. Løypa gikk fra indre havn til Langdragan som skulle rundes babord. Så var det Røssøya babord før det bar mot mål i moloåpningen.

Selv om Inua tok starten var det klart at skipper Bernt på Spleis hadde tenkt å ta tilbake hegemoniet over denne regattaen. For fulle seil dundret de forbi og satte kursen sørover. Med liten kuling ble det litt mye seil ved runding Langdragan. Der mistet de en spristake på havet da de skulle jibbe og reve ned storseilet.

Midtveis kom det en snøbyge som egentlig skapte fin ramme rundt regattaen. Det klarnet imidlertid raskt opp og opp mot må var det nokså fine forhold.  De fleste båtene hadde vel mye seil på kryssen mot moloåpningen. Det kunne erfarne Spleis dra nytte av med god styring opp mot målgang og egentlig en solid seiere på deres «spesialdistanse».

Linda hadde problemer med noen reveliner og rakk ikke starten tidsnok. Dermed ble de sisteplass på «JI» denne gangen. Trond Bliksvær på Raptus tok fjerdeplassen.

Vinna, med skipper Helge Andreassen, kriget med Spleis hele veien men med et mye høyere lystall holdt det kun til tredjeplass. Fjorårets vinner Inua, med skipper Enno Rodegerdts, ble i år nr to et drøyt minutt bak Spleis som også ble første båt i mål.

Spleis brukte knappe 58 minutter på å seile dagens løp.

Etterpå ble det servert kaffe, te og pepperkaker til deltagerne som var veldig stolte av å ha gjennomført en fin romjulsregatta i kuling og minus 4-5 grader.

271212 Olav