Seilte inn 10.000,- til TV aksjonen


I de siste årene har inntektene fra Landegodeseilasen gått til tv-aksjonen. Så også i år der  pengene går til Amnesty og deres aksjon «Stå opp mot urett» .

Hele 18 båter stilte til start på indre havn i en klasse men med to starter, kl 11:30 og 11:45 avhengig av lystall.  Fra start ble det nokså platt lens ned mot første runding sør av Hjertøyene.  Den fine brisen stod seg helt til båtene nærmet seg Kvitingane som var rundingspunktet ved Landegode.

Ashiki fra siste start hadde akkurat nådd igjen Spleis fra første start. En fem-seks båter var like bak de to og opplevde å seile fullstendig inn i stilla. Ashiki og Spleis fikk akkurat nok vind til å stikke avgårde og det ble etterhvert betydelig avstand tilbake til de andre båtene.

Swai søkte nordover på den lille brisen og var første båt i feltet bak tetduoen som nådde østavinden som fylte fjorden fra nord. De to fremste var det lite å gjøre med. Etterhvert som båtene nådde vinden kunne de seile å fin fart tilbake mot mållinjen i Hjertøysundet. Heldigvis ble det ikke satt noen makstid og seilerne kunne nyte stunden til fulle.  Litt vemodig var det å ta ned seilene for høstens siste regatta.

Ashiki vant med 1 minutt foran Spleis og de hadde å særklasse best tid. Langt bak kom Lucille på tredje, Norte på fjerde og Swai på femteplass.

Ashiki med skipper Svein Tenggren kunne med denne seieren avslutte en fin sesong.

Vi gratulerer!

Via nett og Facebook har Bodø Seilforening invitert alle som vil seile til å bli med oss på denne seilasen. Og for et nydelig høstvær! Sol fra skyfri himmel og akkurat passe bris for de mange som seilte.

Alle måtte ut med minimum 150 kroner som uavkortet gikk til TV-aksjonen. Når en seiler på en så fin dag og med så fine omgivelser, slår det oss hvor heldige og priviligerte vi er i dette landet. TV aksjonen minner oss på at ikke alle har det like bra og at vi alle må bry oss.

Resultatliste: Landegodeseilasen 2012

141012 Olav