Nok en fin høstdag for seiling


I høst har vi vært heldig med været på regattaene. Så også sist tirsdag. Den lette brisen fra nordvest stod seg hele kvelden  og laget fine forhold for båtene. Starten gikk ved moloen og opp til eholmen. Akkurat litt for mye forfra for å stå med spinnaker fra starten. Noen styrte litt opp heiste spinnakeren mot slutten av legget og jibbet ved bøya. Deretter ble det en pølsebane mot grønnstaken på Langstranda med to runder før en seilte i mål ved moloen.

Caro II fikk litt problemer med runding grønnstaken første gang og berørte merket. Dermed måtte de ta straff. Det så ikke ut til at det la noen begrensninger på framdriften. Ikke lenge etter var de tilbake. Litt artig å se hvordan de forsvarte posisjonen mot båter som kom bakfra med kraftig loffing. Her gjelder det tydeligvis å sette seg i respekt. De fikk smake litt av egen medisin like før mål og tapte nok en del på dette. Caro II ble dermed nr to.

Sofie som seilte i tet fra start til mål etter en god start og bra seiling, slo Caro II med om lag et minutt. Gratulasjoner til skipper Gunnar Jørgensen og mannskap med sesongens andre seier.. På tredje kom Spleis. Ni båter seilte i denne klassen.

I den største klassen fortsatte Swai sin gode seiling og vant nok en gang. Denne gangen foran Vinna og Norte.

Seilasen bød på mange båt mot båt situasjoner og seilerne koste seg i godværet.

Tirsdagsserien har to seilaser igjen før sesongen er over. Riktignok kommer nattseilasen uka etter men da er det definitivt slutt med tirsdagsseiling for i år. Vi håper på fortsatt fint høstvær.

200912 Olav