Det ble en fin seilas på tross av værmeldinga


Værmeldinga lovet ikke fine forhold. Men vind fra sør stoppes effektivt av fjellene i Gildeskål. Dermed ble det gode seilforhold med vind på 3 -5 m/s fra sørøst. Heller ikke regnet ble det noe av. Mange trakk seg fra seilasen allerede på formiddagen men det vi kan lære er at en bare må møte opp og se været an.

Det var duket for langseilas. Rundt Lille Svartoksen, deretter  rundt Hjartøyene og inn Nyholmsundet og i mål. Det var sløreforhold i starten og finne gennakerforhold ut til Lille Svartoksen. Et par båter heiste spinnaker og det gikk akkurat med den skarpe vinkelen. Så var det jibbing før legget fortsatte på utsiden av Store Hjartøya.

De fleste båtene seilte gjennom Skibsholmsundet. Baba Yaga og Vinna seilte på utsiden. Det så til at de verken tapte eller tjente noe særlig på det.

I Nyholmsundet var det varierende forhold med noen vindflærer og stillebelter. Noen som så ut til å komme i stor fart å gå rett i mål seilte i neste øyeblikk inn i stilla.

Vinna kom bort i startmerket og måtte ta en 360 og var siste båt ut fra start.  En Bavaria 37 seilte for første gang tirsdagsregatta. Med kun fokk ble det for lite vind for denne og endte sist av 4 båter i den største klassen. Vinneren ble Swai foran Baba Yaga

I den minste klassen ble det nok en seier til Spleis. Denne gang foran Lucille og Sofie. Fem båter stilte til start i denne klassen. Sist kom Raptus og på fjerde kom Don’t Panic.

060912 Olav