Mange båter seilte i godværet


Med 15 båter på startlinja, bris på 2-4 m/s og fin temperatur startet høstsesongen i BSF. Tre båter som ikke har seilt før i årets sesong var også med. Det er Ventus, Lærke og Caro II. Sistnevnte fikk drømmeforhold og vant den minste klassen suverent i sin første tirsdagsregatta for året. Starten gikk ved moloen, første runding var bøye ved Eholmen. Deretter grønnstaken, Langstranda, tilbake til Eholmen, så runding bøye ved Langdragan, grønnstaken, Langstranda, Eholmen og i mål. En flott løype som bød på mange båt mot båt situasjoner.

Dessverre døde vinden ut etter kl 20 og de siste båtene brukte lang tid på de siste to leggene. Makstiden var utvidet til kl 21 og alle greide den med god margin.

I lite vind gjelder det å følge godt med og seile på de vindflekkene som er. De som greide det best slo sine konkurrenter med mange minutter. Derfor blir det relativt store marginer mellom de beste og de andre. Litt uoppmerksomhet og en seiler seg inn i stilla mens de andre siger forbi. Under slike forhold blir strømforholdene også viktig. I går var det kraftig strøm nordover.

Om bord i Spleis seilte Bernt med sin far Tov på 92 inn til en femte plass. Selv om forholdene var svært gode står det respekt av å seile tirsdagsregatta i en slik alder.

Ashiki forsetter sommerens gode trend og vant den største klassen foran Norte og Swai. I den minste klassen vant Caro II foran Sofie og Lucille.

150812 Olav