God vind på gunder start


Det var satt opp Gunder start på tirsdagens seilas. Det blåste laber til frisk bris. På det meste blåste det 30 knop fra SØ. For å få litt mer kryss i starten ble den satt utenfor grønnstaken på Langstranda og så skulle vi runde bøye 2, den innerste av startbøyene ved Moloen. Det førte til at alle måtte ta to slag for å komme rundt første merke. Derfor ble det lens ut for å runde Lille Svartoksen om babord. Dernest runda vi Siriskjær babord og igjen Lille Svartoksen babord og så bar det rett til mål Don’t Panic var første båt ut, så Lerke, Caro 2 og Raptus.

Swai måtte vente rundt 17 minutter på sin start. Lerke skal ha skryt for å ha prøvd spinnakeren, men noen fordel ble det slett ikke. Da vi så den hang den rett ut fra masta som en kjempe omvendt vimpel. Det ryktes at også Swai prøvde spinnaker med en stor broch som premie. Lerke seilte foran det meste av løpet med Caro2 i helene, men på kryssen inn fra Lille Svartoksen til mål hadde de store båtene i klassen mer fart. Rekkefølgen i mål ble Spleis, Lucille, Lerke, Caro 2, Mås. Swai kom etter disse, men vant sin klasse foran Norte og Baga Jaga.

Det var stor glede over den gode vinden og et artig løp som stadig gav noen utfordringer  med å ta inn rev og ut rev, rulle ut og inn på genuaen. De siste båtene tapte skikkelig ved at vinden løya betydelig på slutten. Men da var vel likevel seilasen avgjort.

Flere bilder fra seilasen finner du på Bernts Seilblogg http://baanonse.blogspot.no/

290812 Bernt