Flotte forhold for jolleseilerne i helga


 

Jollegruppa gjennomførte helgesamling 2-3 juni under vekslende og til tider meget utfordrende værforhold.

Lørdagen var skyfri men med kald nordavind. I første økta seilte de viderekommende RS Feva i stadig økende vind, mens de ferskeste fikk noen runder i optimist før vinden ble for sterk. Feva-gjengen ville ikke på land, det var full fart og planing for alle penga. Men til slutt fikk vi dem opp på stranda, hvor de tålmodige foresatte sto klare med grillmat og kjeks, til og med fersk kake sto på menyen.

Etter lunsj hadde vinden økt til 8-10 ms, og de viderekommende sjøsatte sine trofaste optimister. Lars, Mathias, Iver, Martin og Skage viste at de har blitt dyktige seilere, de hadde full kontroll og masse fart i den kraftige vinden.

Tre av de yngste som hadde tørrdrakt, Alexander, Magnus og Tora, fikk nå sitte på i RS Feva sammen med Håkon, og snart hørtes frydefulle hyl utover Kløkstad. Ane, Ine og Martin måtte stå over denne økta, men fikk være med ut i RIBen sammen med Remi.

På søndag var det ikke like mye vind, men temperaturen var hyggelig, og ungene koste seg både på sjøen og på land. De viderekommende seilte både Feva og optimist, og det ble gjennomført noen treningsregattaer. Alexander, Magnus og Tora seilte i hver sin optimist før lunsj, og det gikk strålende. Etter lunsj tok Remi en Feva ut, og nybegynnerene fikk prøve seg som rormenn.

Jollegruppa vil rette en stor takk til de foresatte som stilte opp, uten dere ville ikke slike samlinger være mulige å gjennomføre.

Håkon

130413 Helge