Litt kjølig men fine seilforhold


Sommeren lar vente på seg i nord.  Temperaturen er ikke mye å skryte av men seilforholdene var fine i dagens tirsdagsregatta. Laber bris fra vest, litt bygevirksomhet i det fjerne som vi ikke merket mye av. Starten gikk ved moloen og 12 båter stilte til start. Første runding var grønnstaken ved Langstranda. Den skulle rundes styrbord før Lille Svartoksen ble rundet babord. Opp hit var det kryss.

Deretter var det slør til Fiskegrunnen som er et nytt rundingspunkt. Deretter fri seilas mot mål. Alle båtene valgte å gå mellom Langdragan og Røssøya, litt smalt men breit nok slik forholdene var. Det ble gennakerføre fra Fiskegrunnen tl mål, noe Speis benyttet seg av. De ledet klassen suverent fra Lille Svartoksen og kontrollerte imål. Tora heiste sin nye spinnaker av sløretypen og Mås en Code0. Ellers var det vel skarpt for allround-spinnakerne. Derfor så vi ikke mange av dem.

Eros og Ingeborg seilte sine første regatta for året og med det ble det ni båter i minste klasse. Spleis vant klassen foran Mås og Tora. Sofie på fjerde og Lucille på femte. På sjette kom Inua foran Emma, Ingeborg og Eros.

Swai vant største klasse foran Ashiki og Albertine.

300512 Olav