14 grader og 14 båter


Etter en kald vår var det fint at det endelig ble litt varmt. Vinden fra nordøst lå jevnt på omlag 5-8  m/s og det var duket for Gunderstart. Det vil si at båtene starter etter lystall og første båt i mål vinner. Starten gikk ved Langstranda før en rundet bøye en og slørte ned til Breigrunnen. Derfra bar det videre til Lille Svartoksen før en krysset seg i mål.

Flere båter seilte spinnaker fra moloen og ned mot Breigrunnen. Det blåste laber bris og ettersom vinden kom fra tvers kunne de som seilte med genua holde brukbart unna. Ved Kvannøy måtte spinnakerene ned for å kurse mot Breigrunnen.

Deretter var det skarp slør opp mot Lille Svartoksen. Mås prøvde her å seile med Code 0 uten at de tjente noe på det. Det ble en del broaching.

I den største klassen kom Swai først foran Vinna, Norte og Ashiki.

I den minste klassen var Spleis foran Tora. Disse tok grep allerede fra starten og holdt grepet helt til mål. Deretter kom Sofie, Lucille,Emma, Anemone,Ea, Ami og Don’t Panic .

Mås berørte målbøya og valgte i ikke fullføre regattaen.

Kalle seilte for første gang siden 2010 sesongen og ble belønnet med premie for det. Med sin 26 fots båt Aneomone (Albin 78 Cirrus) seilte han også singlehanded.

Alt i alt en flott seilas med sommerlige temperaturer i forhold til det vi har vært vant med i det siste.

Tora