Velkommen til Hovde Vestfjordseilasen lørdag 30.juni


På vegne av Bodø Seilforening ønsker vi velkommen til Nord-Norges største regatta og seilerfest lørdag 30. juni.

Årets seilas er den 31. i rekken, og følger i stor grad tradisjonene fra tidligere år. Seilasen starter som vanlig i Nordskot i Steigen på morgenen og har kurs for Kabelvåg i Lofoten. Det blir klasseinndelinger i LYS, Tur og tradisjonsbåter som tidligere.

Bodø Seilforening (BSF) har som ønske at flere seiler i LYS-klassene, og vil fra i år organisere Tur-klassene på en annen måte enn tidligere.

BSF har undersøkt hvilken praksis andre store regattaarrangører benytter når det både seiles Tur og LYS i samme regatta. I Færderseilasen deles Tur-båtene inn i klasser hovedsakelig etter skroglengde, det tillates ikke bruk av flygende forseil (spinnaker, gennaker), og første båt i klassen vinner uten noe form for handikap. BSF har i år valgt å legge opp til samme regler som Færder seilasen.

Vestfjordseilasen 2012 kunngjøring

Vestfjordseilasen 2012 informasjon

Vestfjordseilas 2012