Siste tirsdagsregatta seilt under høstlige forhold


Vinden kom fra VSV og lå jevnt på 10 m/s. I bygene blåste det mere. På en sånn dag er det bare seilere som tar ut båten og da gjerne regattaseilere. Da starten gikk skinte sola, men bygene lå og lurte ved Bliksvær. Første rundingspunkt etter starten ved moloen,  var  BB Lille Svartoksen. Et finst spinnakerlegg derfra som bare Swai utnyttet,  før det ble BB runding bøye 1 ved molen. Deretter var det BB Siriskjær, BB grønnstaken ved Langstranda før det bar mot mål.

Swai skjøt fart da de heiste spinnaker og logget på det meste 10,7 knop.  Det holdt til seier over Lucill som ble nr 2.

Da klokka passerte 19:15  kom ei kraftig byge med vind og regn, som gjorde det spesielt ufordrende for Inua og Norte og finne merkene. De hadde enda igjen de to siste rundingen og det ble temmelig mørkt da det stod på som verst.

I den minste klassen er det close race mellom Spleis, Caro II og Lærke. Caro II trakk det lengste stråen og ytterligere befestet seg som beste båt i denne klassen.

Heinz tok en del bilder som dere finner her https://picasaweb.google.com/102510802450520974948/Tirsdagsregatta27September2011#

10 båter seilte i dag. En båt til skulle seile men kom seg ikke ut av båsen pga vindforholdene.

Gunnar Koch fikk velfortjent applaus på skippermøtet for å ha vært fast starter nok et år. Gunnar Koch er for øvrig æresmedlem av Bodø Seilforening.

Med dette takker årets tirsdagskomite for laget. Komiteen har bestått av  Remi Rasmussen, Frank Bertinussen, Liv Johansen og Olav Taraldsen.

Resulater fra årets serie https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AtyJUu9kTPGjdC1hYlpmRkRZS1pNaVZsYzR2QklhX0E&hl=no

280911 Olav