Innspurt i Tirsdagsserien


Da er det bare to tirsdager igjen før det hele er avgjort – topplasseringene begynner å falle på plass. Noen av trinnene på pallen er klare allerede nå men i begge klasser er det ennå helt åpent i kampen mellom et par båter om hvordan det endelige resultatet blir.

Dagens seilas gikk uten starter, så GPS tid mellom bøye 1 og 2 ved moloen ble brukt. Første legg var rom slør til grønn stake styrbord runding ved Langstranda. Vinna satte spinnaker og Ziggy gennaker allerede fra start på noe skarp kurs innimellom i svak og varierende vind.

Fra første runding var det lens og supert spinnakerføre for enda flere av båtene opp til Lille Svartoksen styrbord runding. Vinden økte også på i nydelig kveldssol. Neste runding var bøye Siriskjær etter skarpt slør opp dit fulgt av kryss opp til grønn stake Langstranda igjen, babord runding.

Innspurt med rom slør opp til bøye Eholmen med styrbord runding og deretter standard målgang etter en kort siste kryss.

Norte knep seieren med minimal margin til Inua, med Lucille tett på der igjen i den lille klassen. Ea på fjerde. I den store klassen vant Ziggy knapt foran Vinna og så Julie på tredje. Deretter fulgte Ego og Baba Yaga.

Samlingene etter regattaen når stadig nye høyder og denne gangen var den en nydelig rabarbrasuppe i serveringen – det må bare nevnes at referenten etter et uhell med rabarbravin i tenårene for første gang etter dette har satt pris på noe som helst inneholdende denne grønnsaken… supert!