Tirsdagsserien 2016


Da er det bare en måned til årets første tirsdagsseilas.  Tirsdag 3. mai kl. 18 går startskuddet for det vi håper blir en spennende og inspirerende serie av seilaser.  Opplegget blir ikke så veldig forskjellig fra tidligere år, tilbakemeldingene tilsier ikke store endringer.
Men som alle andre år blir det noen forandringer Den største blir nok at båtene blir å seile med ordinær rating fra målebrevet. Det betyr at det ikke bli anledning til å melde seg på uten spinnaker/gennaker dersom båten har slike seil aktivt i målebrevet. Hovedgrunnen er å forenkle resultatberegningen etter seilasen. Dernest er det et ønske om at flere skal bruke slike seil dersom det viser seg at forholdene ligger til rette for det uavhengig av påmelding.  En siste grunn er at vi vil unngå at noen spekulerer i å melde seg på uten spinnaker dersom det ser ut til at et slikt seil kun kan brukes i en relativt liten del av seilasen.

Vi vil prøve å variere mellom langseilas og baneseilas annenhver gang. Vær og vind vil være avgjørende og vil ikke legge et fast opplegg på forhånd. Det vil også bli seilt en Gunder-seilas før sommeren dersom vi har stabil værmelding.  Det vil si at vi starter etter rating og estimert vindstyrke og resultatene er gitt etter målgang. Første båt vinner, andre blir nr to osv.

Seilingsbestemmelsene skal være klare et par uker før start og da skal også klasseindelingen være bestemt.
Mer informasjon kommer etter hvert. Vi oppfordrer til å diskutere tirsdagsserien her eller på gruppa Bodoseil på Facebook.