Eventyret Hovde Vestfjordseilasen


Da var ei lang og flott helg over og dessverre er det et helt år til neste gang. Det er bare å glede seg.

Alle hadde vel ønsket seg mer vind over fjorden – allikevel var det bedre forhold enn forventet ut fra værmeldingen og det store flertall fullførte innen 1800 som ble utvidet maksimaltid. Verst gikk den svake vinden ut over skøyteklassen, men så er da de også glade i å putre seg inn til Kabelvåg i god tid for hvalkjøtt og sosialt lag.

IMG_0538Startområde 2 ble bestemt før noen la fra kai. Der var det nok vind til at ferdigheter var det avgjørende og ikke bingo i stilla. Kurs rett på mål var ikke mulig og hovedfeltet seg vestover mens noen få gikk nord. Lenge så det ut til å bli vanskelig å nå maksimaltida kl. 1700, så den ble midt på dagen forlenget til 1800.

Nå viste det seg at forholdene om enn svake etterhvert ble medgjørlige på vindretning. Og gode nok til at det ene sløreseilet etter det andre poppet opp. Stilla før Kabelvåg var heller ikke veldig fremtredende.

Gratulerer til alle deltagere, ikke minst premievinnerne i hver klasse. Resultatene finner du på regattaens hjemmeside hos Seilmagasinet. De tradisjonelle ekstra premiene som ikke står der ble som følger:

Vestfjordpokalen som klassevinner med mest margin til nummer to ble Trond Danielsen med El Torres fra BSF Lofoten. Diplomet Det blå bånd for raskeste tid over fjorden gikk til Kurt-Arne Mosand med La Sirena fra samme BSF avdeling. Vandrepokalen for raskeste tradisjonsbåt over fjorden fikk Geir Wulff-Nilsen med åttringen Spilbak.

Hovedsponsor og forhandler av Bavaria Hovde Maritim AS delte ut prisen for raskeste Bavaria båt til Bernt Aanonsen med Spleis fra BSF.

Det sosiale var som i fjor helt på topp. Sol og godt (litt kjølig) vær får opp stemningen både på Nordskot med pub, havrettsbord og live band, og i Kabelvåg med markedsdager, grillmat og premieutdeling.

Gledelig var det også å se en litt økende deltagelse – at Lofotr kom og reåpnet klassen for vikingeskip like så.

Regattakomiteen ønsker velkommen til neste år!

Vestfjorden 2014 banner