Fantastiske Helgeland


Helgeland er en favoritt blant mange seilere, og byr på flotte kyst, historie og kulturopplevelser. Ikke minst mye fin seiling og navigering. Gjestehavner er det mange av og de fleste med flotte anlegg for besøkende. I de større værene kan man kjøpe ferskt brød og annen proviant. Her treffer man også ofte fastboende eller andre som kan fortelle mer om stedets historie. Vil man ligge for seg selv, finnes utallige flotte naturhavner.

Sikkert mange som er godt kjent i øyriket, og allerede har funnet sine favorittsteder, men kanskje denne filmen på Youtube likevel kan gi noen gode tips.  Mannskapet på Frøya, Åge og Peder, seiler hver sommer det vi kaller ”gå i land turer”, da tar vi oss god tid til å stoppe på alle plasser vi vil oppleve nærmere. På disse turene har vi truffet utallige trivelige mennesker som alle har en god historie og fortelle.

Se filmen: http://youtu.be/7rXztOb-xg4

100613 Peder