Kuling og bygevær i starten og første seier til Inua


Løpet gikk fra Moloen og første runding var Store Svartoksen. Med frisk bris til liten kuling fra sørvest ble det en tøff og lang kryss utover. Swai tok raskt kommandoen og seilte forbi de minste båtene lenge før runding Store Svartoksen. I den minste klassen festet Inua grepet på første legg. Flere båter gikk for langt vest og overstod rundingen kraftig.  Da de første båtene rundet spaknet vinden markant  og solen kom fram.

I den minste klassen tok Inua med skipper Enno Rodegerdts sin første seier på tirsdagsregatta. Med god seiling på kryssen sikret de seg et godt forsprang til Sofie som ble nummer to og Don´t Panic på tredje. Raptus ble nr. fire og sist i denne klassen.

Swai var suveren vinner i den store klassen foran Norte og Vinna. På fjerde kom Baba Yaga og på femte kom Mås. Fem båter stilte i denne klassen.

Seilasen inn fra Lille Svartoksen var nokså platt lens og de som spridde seil kunne neste holde unna for de med spinnaker. Å seile med spinnaker gir høyere rating noe som ikke alltid lønner seg. Men god trening er det uansett.