Seilsportgruppa


Seilsportgruppa, Bodø seilforening trener konkurranseseiling. Seilsportgruppa har to undergrupper, Trivselsgruppa og Regattagruppa.

Trivselsgruppa

I Trivselsgruppa skaper vi den innledende seilgleden og entusiasmen for seiling. Det er hos oss mange medlemmer får sitt første møte med aktiv seiling og det er også her våre medlemmer lærer basisferdigheter innen seiling, regatta og sikkerhet.

Trivselsgruppa er for nybegynnere og også medlemmer som ikke ønsker å avansere til regattagruppa. Ambisjonsnivået innen seiling og regatta er lavere her enn i regattagruppa men hovedfokus er likevel på regattaseiling. I tillegg arrangerer vi sosiale arrangementer som for eksempel seilturer ut i Væran med overnatting.

Regatttagruppa

I regattagruppa kombineres Seilsportgruppas ambisjoner om mestring og seilglede med et brennende ønske om å prestere best mulig. Trening handler i hovedsak om dette, prestere best mulig i regatta og hevde seg i Norsk Seilsportsliga. I regattagruppa team-bodo-seilsportsliga-aalesunddeltar seilere som ønsker å utvikle seg som regattaseilere og som er villig til å forplikte seg til dette gjennom trening, fokus og innsats.

Seilsportgruppas seilbåter (J/80)

Seilsportgruppa disponerer to stk. J/80 seilbåter. J/80 er en entype kjølbåt med jolleaktige egenskaper som er sertifisert for utenskjærs bruk. J/80 er 8 meter lang og veier ca. 1,5 tonn. Båten har svært gode seilegenskaper. En riktig trimmet J/80 planer ved ca 8 m/s og riktig vindvinkel. J/80 seiles vanligvis av 3-5 personer (4 under regatta).

Hvem kan bli medlem og hva koster det?

Du kan bli med i Seilsportgruppa dersom du er 16 år eller eldre (yngre medlemmer henvises til Jollegruppa). Vi har ingen øvre aldersgrense. Priser for medlemsskap finner du her.

Har du lyst til å lære å seile og ha det gøy mens du gjør det. Kontakt oss på Facebook, BodøSeilsport. Sjekk også ut våre nybegynnerkurs.