NNMS – Tirsdag 18. mai – Race 4


Den fjerde i rekken av NordNorsk MarineSenter tirsdager ble gjennomført med god bør. Værmeldingen sa opp imot liten kuling fra sørvest utover kvelden. Løypa gikk på yttersia av store Hjertøya med påfølgende heftig krysslegg opp Hjertøysundet.

Det var gledelig å se Kai Linde med «Lærke» på banen igjen, offisielt påmeldt for sesongen 2021. Bare så vidt slått av Bernt Aanonsen på «Spleis» med hele 3 sekunder!! Ellers i klasse 1 var Gunnar Jørgensen med og kapret 3.plassen med «Sofie» og «Emma» med skipper Øystein Nystad endte på 4.plass.

I klasse 2 var det jevnt inn mot mål. Feltet delte seg i to med ulike veivalg. Noen valgte å gå mellom Skipsholmen og Hjartøya og de samme valgte å gå på innersiden av Eholmen på tur inn mot mål. Vant de på det – eller ville de vunnet uansett?

Andre derimot satte så ubeskrivelig stor pris på å dundre inn på surfen på tur forbi Skipsholmen på yttersia.

1.plass Olav Taraldsen og «Vilja», 2. plass Jan-Eric Hauge på «Havløye», 3. plass Helge Andreassen og «Vinna». EGO på fjerde og Julie på femte.