Et vått klubbmesterskap 2018


Ikke så mange påmeldte på BSF’s klubbmesterskap 2018, men bedre enn at det ikke blir gjennomført!

Lørdagens seilas ble en våt opplevelse for 5 båter fordelt på 3 klasser. Ashiki stilte i klassen uten spinnaker, Sofie og Spleis i klassen NOR rating under 0,930 og SY Julie og Havløye i NOR rating 0,930 +.

Værmeldingen ga litt utfordring i løypevalg siden østavinden skulle dreie på vest – men etter både YR og flyplasssvarselet ikke før utpå ettermiddagen. Så planen ble lagt på østavind og 16 NM i lett vind. Starten tok vi i indre havn (NOR starten) med to starter, første runding Grønnholmen babord, inn til bøye 1 styrbord, ut igjen og rundt Røssøya styrbord, Lille Svartoksen styrbord og så målgang bøye 2 overett Breivika Brygge som på tirsdagene.

Det ble svakt men helt greit spinnakerføre ut til Grønnholmen. Derifra ble det noget spesielt – faktisk med spinnakerføre tilbake igjen til moloen, den så vi ikke komme så tidlig! Kryssen ut Røssøyleia ble en langdryg affære hvor regnet silte ned. Som om det ikke var nok tålmodighetsprøve (Havløye brøyt før denne) så var strekket opp til Lille Svartoksen preget av mere medstrøm enn vind til fremdrift. Derifra og inn var det lykkeligvis en sniktrekk som ga styrbord halser helt i mål med tidvis et stikk i skjøtet.

Spleis gikk først i mål etter å ha ligget fremst lenge med god margin, så et lite gap ned til Ashiki – fulgt av SY Julie og Sofie. Kortest seiltid hadde SY Julie, i omregnet tid ble rekkefølgen i mål Spleis, Sofie, SY Julie og Ashiki.

Klassedelt betyr det at vi har følgende klubbmestere i 2018:

Klasse NOR rating mindre enn 0,930: Spleis / Bernt Aanonsen
Klasse NOR rating 0,930 eller større: SY Julie / Ola Sakshaug
Klasse NOR rating u / spinnaker: Ashiki / Svein Tenggren

Fullstendige resultater i SailRace.