Lucille vant årets Nattseilas


Mens enda himmelen i vest var rød stilte 6 båter for start på indre havn i Bodø i årets nattseilas. Vinden var skiftende både i styrke og retning. Det var meldt rein østlig, men vi hadde i perioder nordøstlig. Styrken varierte fra 5-20 knop. Men det var hyppige skift som sammen med mørket som fort falt på gjorde seilasen utfordrende. Løpet var nytt i år. Fra start seilte vi med Røssøy om styrbord ut rundt Fiskegrunnen, Store Svartoksen og lille Svartoksen alt om styrbord og i mål i Moloåpninga. Første legget var et langt spinnaker legg som gav den eneste båten med spinnaker, Lucille, et rimelig godt forsprang ved rundinga av Fiskegrunnen. De andre båtene var nokså samla, Ziggy skar akkurat foran Spleis da de skulle runde og Julie kom tett på. De fleste valgte å runde Store Svartoksen med god margin og de som vågde seg nærmest vant på dette. Ingen klarte å stå opp til Lille Svartoksen på et legg, og rundt den veksla vinden stadig fra NØ til Ø og gav et par ekstra slag for noen av deltakerne. Et par båter valgte å seile opp under Lille Hjertøy mens andre seilte noe mer over mot Langstranda og tjente på at vinden var mer østlig der. Det ble seilt i to klasser. Første båt i mål og suveren vinner i minste klasse var Lucille, Spleis ble nummer to. I største klasse vant Julie med Baba Yaga på andre plass og Ziggy på tredje. Vi beklager at Baba Yaga ikke fikk rettmessig fradrag for seiling uten spinnaker da vi først regna ut resultatet. Herved retta, men andre premien er allerede spist av Ziggy mannskapet og er vanskelig å omfordele. Vilja måtte trekke seg før start pga seilskade og var den sjette båten. Skippermøtet og samlinga etterpå ble holdt i tredje etasje på Molostua hvor BSF har et eget rom til disposisjon.