Kuling i starten av tirsdagsseilas


Det ble en frisk start på seilasen sist tirsdag. Vinden økte på utover ettermiddagen og ved start blåste det kuling. Det ble så friskt at noen båter valgte å bryte ganske snart. Både Ziggy og Baba Yaga skadet seil og måtte bryte. Ea og SWAI syntes det ble for mye og brøt uten at de hadde skader.

Løypa gikk fra moloen, styrbord Langdragan, yttersiden av Store Hjartøy, styrbord Toftbøen, tilbake til Langdragan og i mål.

På først krysslegg blåste det mer og mer, opp til 14-15 m/s ble registrert. Da var det godt med et slørelegg mot sørspissen av Hjartøya og etterhvert lens nordover mot Toftbøen. Flere båter meldte om fin fart i surfer, med godt over 10 knop.. Etterhvert spaknet vinden og før runding Toftbøen var  alle rev ute.

Det var veldig fint i komme tilbake til Moloveien etter seilasen der svelene til Marianne. Det smakte godt etter en slitsom seilas.

Vinnerne ble Spleis foran Caro II og Inua i den minste klassen, og Vinnar foran VIlja og Julie i største klasse.

Det begynner å komme så langt at noen båter kan stryke dårlige resultater fra sammenlagtlista. I den minste klassen har Caro II en suveren ledelse selv om seieren glapp i går. kampen om andreplassen står mellom Lucille, Sofie og Spleis kan de se ut til.

I den største klassen er det litt åpent men Ziggy og Vinna ligger best an med mange gode plasseringer . Men det er avhengig av at  de greier å seile 2 eller flere seilaser til i høst. Julie leder pr. nå fordi de har seilt flest og er begynt å stryke. Hvis de fortsetter å seile alle regattaer kan de kanskje greie å ta seieren. Vilja er også med i dette firkløveret.