10 båter seilte inn 6200 kroner til årets TV-aksjon og Redd Barna


Swai og BSF båten med foreningas ungdommer kjemper om plassering innover mot mål

Årets Landegoseilas ble kombinert med Seilsportens dag som ble arrangert på lørdags i timene før seilasen. Flere av BSFs medlemmer stilte med båtene sine for å vise dem fram for byens folk og fortelle om seiling.

Løpet for seilasen ble derfor noe kortere enn vanlig, men en veldig flott tur med start i indre havn og videre løype gjennom Hjertøysundet  rundt Store Hjertøy og videre til Store Svartoksen før målgang.

Det var svært varierende vind fra nordvest som skapte utfordringer og et spennende race for deltakerne, spesielt gjennom Hjertøysundet.

Årets TV-aksjon der UNICEF samler inn penger til utdanning for barn i krig og konflikt ble valgt som mål for innsamlingen. Til sammen fikk vi inn 6200 kroner. Stor takk til alle som bidro. Vi sier oss fornøyd med det selv om det ennå var god plass i mange av båtene.

Første plass ble kapret av Olav Taraldsen med  Vilja som ledet ganske suverent hele veien. Hard kamp om 2. og 3. plass der det rett før mållinjen var Remi Rasmussen og Swai som gikk av med seieren foran BSF-båten med skipper Iver Sten Gustavsen.

Videre på 4.plass: Bernt Aanonsen på Spleis, 5.plass; Hege Kvalnes på Ego  6.plass; Valkyrjen med skipper Håkon Gustavsen, 7.plass; Gunnar Jørgensen med Sofie, 8.plass; Morten Leiknes på Ea, 9.plass; Marit Ekkernes med Lykke, 10.plass; Julie med skipper Tom Antonsen.

Takk til alle skippere som bidro med mannskapsplass i båtene og takk til starter Gunnar Koch som bisto oss på land. Vel møtt igjen til neste år!