Tirsdagsserien 13.06 – vinden ble ikke som antatt


I dag var det vestlig vind 10 – 15 knop da løypa ble satt med varsel om at det skulle stå seg. Vi manglet starter i dag så improvisert løsning ble den vanlige mållinja med start på GPS tid.

Planen var således kryss til Lille Svartoksen med styrbord runding, rundt Store Hjartøy og ned Hjartøysundet. Fritt valg ved Skipsholmen, uttafør var også innafør. Fra Hjartøysundet inn til målgang ved moloen.

3 båter stilte i klassen med lavest rating, så her var det poeng å hente. I den andre klassen stilte 5 båter. Nå viste det seg at etter kryssen utover minka vinden til i perioder meget svak. Lenselegget opp langs yttersia av Store Hjartøy holdt seg sånn noenlunde men deretter ble det svakvindskompetanse som regjerte. Maksimaltida ble utvidet til 2100 da alle båtene lå i Hjartøysundet etter 2000.

Relativt platt lens inn mot mål i svak vind ga følgende resultatliste:

Tett løp med Sofie foran Spleis og så Lucille i klassen med lavest rating. Julie foran Ashiki og så Vinna, nokså tett i denne klassen også. Deretter Valkyrien foran Ziggy. Ziggy hadde suverent best tid men ble disket på grunn av tjuvstart (uten omstart da de ikke hørte beskjed fra andre båter). De valgte feil startlinje mellom de to bøyene – shit happens. Bra seilte de uansett!