Vanskelig værmelding gav komiteen utfordringer


Det var meldt spaknende vind på yr fra variabel retning. Flyvarslet sa stabil nordavind på 4-5 m/s mens vi observerte 10 minutter før skippermøtet at det blåste fra vest-nordvest 3-4 m/s.  Vi valgte å stå på det vil selv så,  tok ingen sjanser og satte kort løype med flere vinkler rundt den vindretningen som var før skippermøtet.

Løypa ble da start ved moloen, bb siriskjær, bb grønnstake på Langstranda, bb eholmen, tilbake til grønnstaken på Langstranda med babord runding og så i mål. Vinden blåste fra vest-nordvest 3-5 m/s dreiende mot vest under løpet.

Det gav en seiltid for båtene fra 45 minutter til 1 time og 10 minutter.

Det ble først en god kryss ut mot Siriskjær før en kunne heise spinnaker ned til grønnstaken. Noen valgte å jibbe der før løpet gikk til Eholmen. Det ble nokså skarp vinkel for spinnaker men de fleste som prøvde greide det fint.

Mange båter til start og mye folk i båtene. Ni båter i største klasse og seks i minste betyr nok en tirsdag med 15 båter. Dette er foreninga og komiteen godt fornøyd med selv om vi har plass til enda flere.

I den minste klassen vant Norte (skipper Roar Eikeland) foran Lucill (skipper Harry Nilsen).

I den største klassen ble det seier til Swai(skipper Remi Rasmussen) foran Vilja (skipper Olav Taraldsen).

Den ene startbøya var blitt flyttet ned mot vraket som ligger sørvest av moloen. Dette ble oppdaget tidligere i dag, men  Harry Nilsen og Helge Nilsen fikset det på strak arm før seilasen. Bøya på Langdragan kom også på plass. Veldig bra!